Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

прожитковий мінімум

ukrinform.ua

Четвер, 27 жовтня 2016, 14:07

Зарплати нардепів вичислюватимуться прожитковими мінімумами

прожитковий мінімум

Уряд виступає за прив'язку зарплат високопосадовців до прожиткового мінімуму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні на засіданні уряду міністр соцполітики Андрій Рева, необхідно прив'язати рівень зарплат високопосадовців до мінімального прожиткового мінімуму.

"Головною перешкодою на сьогодні для втілення в життя норми про підвищення мінімальної зарплати є те, що мінімальна зарплата, яка відповідно до чинного законодавства є державною гарантією в оплаті праці людей з низькими доходами, фактично стала гарантією в оплаті праці високопосадовців", – наголосив Андрій Рева.

За його словами, сьогодні розміри посадових окладів суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати, держслужбовців, народних депутатів пов'язані з мінімальною зарплатою.

Відтак, Рева зазначив, що зарплати високопоставлених чиновників потрібно прив'язати до розміру прожиткового мінімуму, а мінімальна зарплата має стосуватися тільки людей з низькими доходами.

Наразі прожитковий мінімум становить 1531 грн.

Нагадаємо, вчора уряд повідомив, що ініціює підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 3200 грн і має намір внести відповідну норму до проекту державного бюджету на 2017 рік.

Додамо, 20 жовтня Верховна Рада проголосувала за пропозиції до проекту бюджету на 2017 рік, де збільшила собі зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.