Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зарплата

chasopys.te.ua

П'ятниця, 4 листопада 2016, 13:37

Більше 30% керівників приватних фірм офіційно заробляють 1500 гривень

зарплата

48 тисяч керівників приватних підприємств в Україні нараховують собі мінімальну заробітну плату на рівні 1450 гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики Андрій Рева, більшість керівників приватних підприємств в Україні нараховують собі мінімальну заробітну плату

"Близько 30% працівників отримують заробітну плату до 2 тисяч гривень. З них, за даними Пенсійного фонду, 48 тисяч керівників приватних підприємств в Україні нараховують собі заробітну плату у розмірі 1450 гривень", – заявив Андрій Рева.

За його словами, наближення мінімального рівня оплати праці буде першим кроком до ринкової ціни робочої сили, а для підвищення мінімальної зарплати до державного бюджету необхідно залучити додатково 38 млрд гривень.

Нагадаємо, у жовтні уряд повідомив, що ініціює підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 3200 грн і має намір внести відповідну норму до проекту державного бюджету на 2017 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.