Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсіонери

П'ятниця, 4 листопада 2016, 17:00

У 2017 році українцям обіцяють не піднімати пенсійний вік

пенсіонери

У Львові Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко розповів про підвищення пенсійного віку та коли ж введуть накопичувальну систему виплат.

Про це сьогодні заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Зараз я категорично проти підвищення пенсійного віку, і Уряд, наскільки я знаю, дотримується консолідованої позиції. Тож можу запевнити: у 2017 році підвищення пенсійного віку в Україні точно не буде», – зазначив Павло Розенко.

За його словами, зараз потрібно підняти якість і тривалість життя українців, а вже тоді можна думати про збільшення пенсійного віку.

«Ми не можемо говорити про підняття пенсійного віку, зокрема для чоловіків, середня тривалість життя яких в Україні становить 65 років. Ми не можемо примусити людину виходити на пенсію і відразу помирати», наголосив Розенко.

Також він зауважив, що реформування пенсійної системи неможливе без накопичувальної схеми виплат.

«Я б дуже хотів, аби накопичувальна система в Україні стартувала хоча б у середині 2017 року. Втім законопроект, поданий Урядом, перебуває зараз у Верховній Раді. На жаль, навколо нього і далі тривають дискусії, тож коли його ухвалять, спрогнозувати досить важко», – наголосив Павло Розенко.

Зазначимо, сьогодні мінімальна пенсія в Україні становить 1130 гривень, та в 2017 році її планують підвищити ще на 10%.

Нагадаємо, вже з початку наступного року українці зможуть дізнаватися розмір своєї майбутньої пенсії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.