Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Провокація на Цитаделі

Автономний опір

Понеділок, 7 листопада 2016, 11:17

Праворадикали у Львові влашували провокацію під Цитаделлю ліваків

Провокація на Цитаделі

Вчора ввечері відбулась сутичка біля входу в соціальний зал "Цитадель", що підтримується організацєю лівого спрямування "Автономний опір".

Про це повідомила прес-служба "Автономного опору".

Близько 20:30 озброєний натовп почав вибивати ворота і двері прохідної на вулиці Залізниній, 20. У активістів "Автономного опору" полетіло каміння, скло, вибухові пакети під нецензурні вигуки праворадикалів. Трохи пізніше на вулиці почулись звуки пострілів. Нападники вибили двері на воротах, але, мабуть, побоялися забігати у двір. Члени "Автономного опору" зайняли перед розташувались перед входом в будівлю, щоб не дозволити провокаторам проникнути в "Цитадель" і хостел “ЮРУС”, розташований поверхом вище.

Як йдеться у повідомленні прес-служби "Автономного опору", заради зриву Маршу Нестора Махна до Львова приїхало більше трьохсот членів організацій правого спрямування, а саме ЦК "Азов", ВП "Правий сектор" і С14. Напад на соціальний центр "Цитадель", зважилися лише близько шістдесяти праворадикалів.

"Раніше в соціальних мережах ми отримували погрози нападу на “Цитадель” і були готові захищати те, що створили за свої особисті гроші і своїми власними руками", – заявили автономи.

Незважаючи на можливість вільного проходу, зайти у двір і вступити в прямий силовий контакт, провокатори не захотіли, вважаючи за краще викрикувати через ворота прохання вийти до них на вулицю і вступити в бій там.

Вибухи, постріли і перекрикування тривали близько десяти хвилин. Після приїзду перших патрулів поліції нападники пішли.

Нікого з учасників провокації поліція не затримала. Рух "С14" заявив про кількох поранених з їхнього боку. Ніхто з членів "Автономного опору" не постраждав. "Автономний Опір" і далі продовжує охороняти "Цитадель".

Нагадаємо, що "Автономний опір" мав намір провести 6 листопада ввечері "Марш волі" на честь Нестора Махна, проти якого виступили організації правого спрямування. 5 листопада, Окружний адміністративний суд Львова частково задовільнив позов виконкому Львівської міськради та заборонив ГО "Автономний опір Львів" проводити вчора вуличний марш пам'яті Нестора Махна. Відтак, "Автономний опір" виконуючи рішення суду не проводив масових акцій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.