Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Оксана Баляш

Четвер, 10 листопада 2016, 14:00

Львівська міськрада тисне на бізнес дружини одного із керівників "Нашого краю"

Оксана Баляш

Представники партії "Наш край" заявляють про тиск Львівської міської ради на бізнес дружини голови ЛМО партії "Наш край" Олега Баляша.

Представники партії "Наш край" припускають, що у конфлікту навколо парковки на перехресті вулиць Володимира Великого та Стрийської, яку використовує Оксана Баляш, є політична складова. Адже чоловік Оксани Баляш, голова Львівської міської організації партії "Наш край" Олег Баляш, був кандидатом у мери Львова.

Відтак міська влада Львова, використовуючи службове становище, чинить тиск на політичного опонента опосередковано через дружину-підприємця.

Юрист фізичної особи-підприємця Оксани Баляш, Оксана Сухай також зазначила про суперечливі дії чиновників Львівської міської ради, які заважають вести підприємницьку діяльність.

"31 жовтня господарський суд Львівської області зобов'язав ФОП Оксану Баляш звільнити парковку на перехресті вулиць Володимира Великого та Стрийської. Її площа 1196 м² (на 104 паркомісця). Оксана Баляш уклала договір з Львівської міською радою ще у 2007 році. Однак у 2009 році він зазнав змін.

Однією з істотних умов договору, укладеного в 2007 році, була реконструкція підземного переходу на перехресті вулиць Стрийська-Володимира Великого. Але коли Оксана Баляш розпочала реконструкцію переходу (зокрема провела відкачування води, електрифікацію, косметичний ремонт), то з'явились представники ЛАЗу, які повідомили, що об'єкт належить цьому підприємству. 

Згодом суд визнав, що цей підземний перехід перебуває на балансі ЛАЗу, а відтак ремонтувати і розпоряджатись може ним саме Львівський автобусний завод. Тому виконувати цю істотну умову підприємиця не може", – пояснює юрист.

Львівська міська рада, дізнавшись про цей факт, визнала, що реконструкція переходу Оксаною Баляш є неможливою, зважаючи на юридичний аспект.

Відтак, у 2009 році було переукладено новий договір, у якому зобов'язання щодо підземного переходу уже зняли.

"Оксана Миколаївна могла б продовжити реконструкцію переходу, однак для цього Львівська міська рада, у межах своїх повноважень, мусила б отримати на нього відповідні права від ЛАЗу (який не був проти цього). Тоді б потенційним реконструктором першочергово була б ФОП Оксана Баляш. Але досі цього не зробили, хоча Оксана Баляш готова була продовжувати реконструкцію. 

ФОП Баляш О.М. , впродовж використання земельної ділянки, облагородило цю територію та адаптувало її для використання людьми з інвалідністю. До бюджету міста здійснюються надходження. 

Відтоді Львівська міська рада, як орган місцевого самоврядування, законних підстав на розірвання договору офіційно не надсилала і тому Оксана Баляш надалі експлуатувала парковку. Оскільки договір був чинним, то ФОП мав першочергове право на продовження договору, який укладається на рік з можливістю автоматичного продовження на наступний," – резюмує Оксана Сухай.

У січні Оксана Баляш повторно звернулась до Львівської міської ради щодо продовження договору на використання земельної ділянки у 2016 році, але Львівська міська рада так і не надала відповіді. Також ця земельна ділянки не була в переліку ділянок, виставлених на продаж через публічні торги.

За словами Оксани Сухай, щоб зобов'язати до вчинення дій Львівську міську раду, Оксана Баляш звернулась до суду. Спершу позов розглядався у Львівському апеляційному адміністративному суді, де на касаційній стадії винесли рішення про переведення справи до Господарського суду.

Зараз справа перебуває у Вищому господарському суді України. Рішення наразі не винесено.

Водночас Львівська міськрада звернулась до Господарського суду Львівської області з позовом про вилучення цієї земельної ділянки як самовільно захопленої.

Суд першої інстанції визнав ці вимоги Львівської міської ради, однак підстав для такого рішення не назвав, а також не вказав термін, протягом якого потрібно звільнити цю ділянку. На це рішення суду Оксана Баляш подала апеляційну скаргу.

Зазначимо, що прес-служба Львівської міської ради оприлюднила інформацію про те, що ця парковка функціонує незаконно, однак справа про законність використання земельної ділянки розглядається у суді касаційної інстанції.

Інтернет-видання "Zaxid.net", яке входить до медіахолдингу дружини мера Львова Андрія Садового, у своїй публікації також звернуло увагу, на політичну діяльність Олега Баляша.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.