Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет Львова на 2017 рік

Четвер, 10 листопада 2016, 18:46

У році Вогняного Півня Львів гаруватиме конем

бюджет Львова на 2017 рік

Депутати Львівської міської ради прийняли бюджет Львова на 2017 рік.

За відповідне рішення проголосували 42 депутати. Про це повідомляє портал депутатів Львівської міськради.

Зі слів директора департаменту фінансової політики Олега Іщука, прогнозний обсяг доходів міського бюджету м. Львова на 2017 рік обрахований в сумі 5,4 мільярди гривень, зокрема:

загальний фонд – 5,1 мільярди;

спеціальний фонд 27,4 мільярди гривень, в тому числі бюджет розвитку – 153 мільярди.

Видатки міського бюджету м. Львова передбачаються в сумі 53,9 мільярди  гривень, в тому числі видатки загального фонду – 38,8 мільярдів, спеціального фонду – 15 мільярдів.

Крім цього, бюджет має отримати освітню субвенцію (589,9 млн грн), медичну субвенцію (529,2 млн грн) і 225,7 млн грн від реверсної дотації.

"Особливостями підготовки бюджету на 2017 рік є те, що якщо школи завжди повністю фінансувалися за рахунок державної субвенції, то цього року держава передбачила субвенцію лише на заробітну плату працівникам. Решта фінансування шкіл лежить на міському бюджеті", – наголосив Олег Іщук.

Водночас очільник Департаменту фінансової політики заявив, що, зважаючи на цифри, які були подані до Верховної Ради до другого читання бюджету, у медичній субвенції Львів недоотримає 100 мільйонів гривень. 

"Якщо у Верховній Раді не приймуть правки по цьому питанню, то нам доведеться або скоротити медичних працівників якоїсь категорії, або серйозно змінювати наш бюджет", – пояснив Олег Іщук.

Відтак депутати вирішили підтримати рішення щодо скерування 50 млн грн, які були передбачені на надання стоматологічної допомоги населенню, на фінансування медзакладів. 

Як зазначив заступник голови комісії фінансів і планування бюджету Роман Федишин, у головному фінансовому документі закладено збільшене фінансування практично у всіх галузях: 

"У бюджеті у всіх статтях видатків ми отримали приріст. Найбільше надходжень заплановано від податку на доходи фізичних осіб. Є таке передчуття, що бюджет буде виконаний в дохідній частині. У видатковій частині бюджет збалансований, ми отримали збільшене фінансування практично у всіх галузях. Ми чуємо про децентралізацію, адже вперше побачили, що отримали недофінансування, яке, можливо, виллється вже в бюджеті розвитку". 

Додамо, що на освіту заплановані видатки в сумі 16,9 мільярдів гривень. Видатки на охорону здоров'я передбачаються в сумі 668,7 мільйонів гривень, з них за рахунок медичної субвенції з державного бюджету – 529,2 мільйони, міського бюджету – 139,6 мільйонів.

На соціальний захист та соціальне забезпечення передбачаються видатки в сумі 219,3 мільйони, в тому числі на реалізацію соціальних програм у галузі сім'ї, жінок, молоді та дітей – 19,7 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.