Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

Вівторок, 29 листопада 2016, 14:34

Депутати не визначились і недобудованими об'єктами Львівщини

будівництво

Львівські депутати не прийняли рішення щодо визначення об'єктів комунальної власності області, які потрібно добудувати в першу чергу.

Сьогодні на сесії Львівської облради, як передає кореспондент Варіантів, депутати провалили рішення "Про завершення та ліквідацію об'єктів незавершеного будівництва у Львівській області". Цю ініціативу підтримали лише 40 депутатів.

Як зазначила перша заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак, цьогоріч на Львівщині існує 826 недобудованих об'єктів. 

"Це ті об'єкти, які готові від 1% до максимум 30%. Левову частку серед усіх недобудованих об'єктів складають ті, що перебувають у приватній власності", – розповіла Ірина Гримак.

За її словами, серед усіх 826 недобудованих об'єктів цьогоріч коштом обласного бюджету фінансують 78 таких об'єктів. Цьогоріч на це витратили 167,8 млн грн.

Відтак з'явилася ініціатива утворити спеціальну міжвідомчу робочу групу, яка до 1 лютого 2017 року повинна визначити, будівництво яких об'єктів комунальної власності потрібно завершувати в першу чергу.

"Таке рішення нарешті дозволить завершити те, що роками назбирувалось. Визначення об'єктів комунальної власності, які слід добудувати, принесе їм згодом комерційну привабливість, ці об'єкти можна було б використати як поповнення у соціальну сферу", – пояснила Ірина Гримак.

Також ця група до 1 травня 2017 року має визначити доцільність добудови інших об'єктів.

Зазначимо, до складу міжвідомчої робочої групи мали увійти по одному представнику з кожної фракції облради. 

Наразі це питання депутати можуть розглянути на наступній сесії облради.

Додамо, цьогоріч на Львівщині бюджетним коштом фінансували 78 недобудованих об'єктів, 42 одиниці нового будівництва, 294 об'єкти з підтримки соціально-культурноі сфери. Загалом на це витратили майже 440 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.