Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львів

Прес-реліз,   Середа, 30 листопада 2016, 11:40

У Львові презентуватимуть фільм про українських заробітчан

Львів

У місті відбудеться прем’єра відеофільму «Неаполь – місто попелюшок».

Зокрема, ТРК «Львів» запрошує шанувальників національного телеефіру на прем’єру відеофільму «Неаполь – місто попелюшок», створеного за мотивами п"єси львівської письменниці Надії Ковалик та вистави Національного театру імені Марії Заньковецької у режисурі Федора Стригуна, народного артиста України.

Це перша за останній десяток літ спроба львівських телевізійників з Високого Замку відновити фільмовиробництво власними силами.

Як зазначають у ТРК «Львів», у часи відсутності національного кіна, національної драматургії львів’яни вирішили усупереч усім перешкодам заявити свою громадянську на творчу позицію, створивши, по суті, на «ентузіазмі» конкурентноспроможний творчий продукт – телефільм.

«Проблему біженців, нелегальних остарбайтерів, якими заполонена уся Європа (більшість з них – жінки з України) ми начебто досі не помічаємо у нашому соціумі. Ніхто про це не говорить ні на державному, ні на творчому та правових полях. Театр і телебачення вирішили порушити цю «мовчанку».

До Вашої уваги – прекрасні акторські роботи відомих акторів-заньківчан, талановита робота театру та творча креативність молодих телевізійників: Ольги Маркуль та Ольги Дрозди (з їх командою телеоператорів), яким повірив і дав можливість творчої реалізації виконавчий директор філії НТКУ Михайло Хвойницький, та творчо-організаційної підтримки редактора Світлани Максименко», – наголошують організатори.

Презентація фільму відбудеться 1 грудня о 14.00 год на Камерній сцені Національного академічного драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.