Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Понеділок, 5 грудня 2016, 16:29

На Львівщині підприємець намагався незаконно отримати 300 га землі

земельна ділянка

Ділянки загальною площею у 300 га знаходяться у Перемишлянському районі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, паї померлих мешканців Бібрки, сіл Шпильчина та Стрілки Перемишлянського району намагалися незаконно передати в користування на 7 років.

Зазначимо, у листопаді Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Золочівської місцевої прокуратури про скасування рішення, яким незаконно погоджено передачу в оренду земельних ділянок у понад 115 га.

Наразі прокуратура скерувала до суду адміністративнй позов про скасування вже рішення Стрілківської сільської ради Перемишлянського району про передачу цьому ж підприємцю в оренду земельних ділянок у понад 193 га за рахунок невитребуваних паїв померлих громадян на сільської ради.

Згідно з законом, при відсутності спадкоємців за заповітом чи неприйняття ними спадщини суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Спадщина, не прийнята спадкоємцями, охороняється до визнання її відумерлою.

Відтак, вдалося запобігти незаконній передачі в користування понад 300 га земель. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.