Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

Вівторок, 6 грудня 2016, 12:00

Міжнародні резерви України зменшилися до 15 мільярдів

Нацбанк

Станом на 1 грудня міжнародні резерви України склали 15,3 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, у порівнянні з минулим місяцем міжнародні резерви України скоротились на 1,6% або на 0,2 млрд доларів.

У Нацбанку зазначають, що сума міжнародних резервів скоротилася через проведенням щомісячних платежів за держборгом, переоцінку резервних активів та посилення політичної напруги в країні.

У листопаді джерелами коштів для формування міжнародних резервів стало проведення Нацбанком інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. Чиста купівля валюти Національним банком в листопаді склала 80 млн доларів.

Другим джерелом поповнення міжнародних резервів стали надходження коштів від Євросоюзу у 59,6 млн доларів. Однак тоді ж негативний вплив на формування і підтримання міжнародних резервів України мали переоцінка резервних активів у бік зниження в результаті зміцнення долара до інших валют і падіння цін на золото протягом місяця.

Крім того, з резервів на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті було направлено 147,2 млн доларів. За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,36 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань, поточних операцій уряду і Національного банку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.