Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Вівторок, 6 грудня 2016, 13:50

Бійці АТО можуть звільнитися зі служби

учасники АТО

Верховна Рада скасувала контракти, які повинні були діяти до закінчення АТО або демобілізації.

Сьогодні Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби". Цей законопроект підтримали 239 нардепів.

Відтепер військовослужбовці, які проходять військову службу за різними видами контрактів, можуть за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

Зокрема, право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту, та які уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Також ці військові можуть продовжувати військову службу за новим контрактом.

Зазначимо, розробка законопроекту обумовлена необхідністю нормування проходження військової служби в особливий період шляхом заміни контрактів, термін дії яких визначений "до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.