Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ялинка у Львові

Середа, 7 грудня 2016, 17:57

На Львівщині посилять відповідальність за вирубку ялинок

ялинка у Львові

Напередодні свят рейдові бригади перевірятимуть факти незаконних рубок ялинок.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслана Гречаника, саме з наближенням Нового року та різдвяних свят попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев.

"Вже відтепер у торгових центрах, супермаркетах та на ринках можна придбати штучні ялинки, які не поступаються красою і пишністю справжнім. До того ж їх можна встановлювати впродовж багатьох років. Що ж стосується запаху хвої, то можна використовувати для ароматизації приміщень натуральні ефірні олії хвойних рослин, які, окрім гарного запаху у домівці, позитивно впливають на здоров’я людей", – наголосив Руслан Гречаник.

Відтак, щоб вберегти насадження від самовільних рубок, проводитимуться спеціальні рейди-перевірки в лісах, особливо на територіях природно-заповідного фонду, на дорогах, залізничних вокзалах і ринках області.

Рейдові групи перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізацію ялинок, а за незаконну торгівлю ялинками передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.