Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   Вівторок, 13 грудня 2016, 17:16

«Батьківщина» лідирує на виборах в об’єднаних громадах із 32% серед кандидатів від партій, – Тимошенко

Юлія Тимошенко

Згідно з попередніми результатами, «Батьківщина» перемогла на виборах в об’єднаних громадах, отримавши 32% голосів виборців серед кандидатів від партій.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко цього тижня на прес-конференції.

Політик повідомила, що минулої неділі в 41 об’єднаних громадах відбулися вибори голів та депутатів. Згідно з підсумками виборів, 850 депутатів – це всі мандати, які розподілялися в 41 об’єднаній громаді, половина з них – 412 – самовисуванці. Інша половина  (410) – від партій, з них 32% – це кандидати від «Батьківщини» і 12% – від БПП.

За словами лідера партії, цей результат повністю підтверджує всі останні соціологічні дослідження щодо лідерських позицій «Батьківщини».

«Це свідчить про те, що влада не має ніякого впливу на місцях. Люди віддають перевагу опозиції, тому що розуміють, що Україна рухається у неправильному напрямку», – заявила Тимошенко.

Лідер партії наголосила, що «Батьківщина» отримала перше місце серед партій, попри шалений тиск на кандидатів від партії, підкуп з боку аграрних кланів, використання  адмінресурсу та бюджетних коштів з боку кандидатів від влади. Ці факти зафіксовані також у висновках громадської організації «Опора», – додала політик.

Цієї неділі відбудеться другий етап виборів до об’єднаних громад, на яких 142 громади обиратимуть своїх голів та депутатів. Зокрема, на Львівщині депутатів та голів місцевих рад обиратимуть у шести громадах Пустомитівського, Старосамбірського, Мостиського та Кам’янка-Бузького районів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.