Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 14 грудня 2016, 14:06

Львів планують озеленити

Львів

У місті підготували Комплексну екологічну програму на 2017-2022 роки.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Зокрема, Інститут екології Карпат НАН України із залученням фахівців з екології та влади розробив проект «Комплексної екологічної програми на 2017-2022 рр.».

Як наголосила провідний науковий співробітника Інституту екології Карпат НАН України, Оксана Марискевич, комплексною стратегією розвитку Львова 2012-2025 рр серед пріоритетів екологічної політики було визначено: впорядкування та утримання зелених насаджень; підвищення рівня екологічної свідомості громадян і визначення стратегічних показників екологічного стану та їх покращання.

«Екологічна ситуація у Львові залишається напруженою, що створює низку проблем як для мешканців міста, так і для регіону. Причинами такого стану повільні темпи модернізації виробничих циклів; стану системи водовідведення, накопичення значних обсягів відходів, відсутності ефективних способів видалення твердих побутових відходів, прояву небезпечних геологічних процесів, недосконалості транспортних розв’язок», –йдеться у пояснювальній записці до проекту.

За даними аналітичного дослідження, проведенного в 2016 року «Інститутом міста» спільно із соціологічною агенцією «Фама», екологічний стан міста мешканці оцінили на 2,99 бали за 5-ти бальною шкалою. Відтак, на підставі аналізу було складено рейтинг найбільш гострих екологічних проблем Львова:

- незадовільний стан поводження з твердими побутовими відходами, формування стихійних сміттєзвалищ.

- значний рівень забруднення атмосферного повітря, особливо у центральній частині міста за рахунок комунального та приватного автотранспорту.

- зменшення площі зелених насаджень міста, наявність «аварійних» дерев у житловій забудові.

- наявність безпритульних домашніх тварин, особливо котів;

- недостатній рівень екологічної свідомості та культури, активізація небезпечних морфо-динамічних процесів (карст, суффозія, зсуви).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.