Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електрокабелі

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 16 грудня 2016, 15:44

На Сихові екс-працівник Укртелекому крав мідний електрокабель

електрокабелі

Викравши майже 6 км мідного електрокабелю, зловмисник залишив 2000 абонентів без телефонного- та інтернет-зв'язку.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

З 9 по 14 грудня у Сихівському районі Львова було скоєно 5 крадіжок спеціальних електричних кабелів, які використовують для забезпечення телефонного- та інтернет-зв'язку. 

Усі злочини чинили за однаковою схемою: зловмисник підбирав ключі до дверей бойлерних або під'їздів будинків, де були встановлені розподільчі шафи "Укртелекому", обрізав кабелі та втікав. 

Зловмисник встиг поцупити зі шести розподільчих шаф майже 6 км мідного електрокабелю. Відтак, понад 2000 абонентів залишились без телефонного- та інтернет-зв'язку.

14 грудня до відділу управління інциндентами "Укртелекому" надійшло сигнальне повідомлення про проникнення до розподільчої шафи, розташованої на проспекті Червоної Калини.

Працівники, котрі виїхали на місце, виявили у приміщенні зловмисника, який якраз обрізав електрокабелі, та викликали поліцію.

Як встановили правоохоронці, крадієм виявився 27-річній раніше судимий мешканець Львівської області.

Більше того, злодій є також колишнім працівником "Укртелекому", він майже сім років працював електромонтером і залишив після себе недобру пам'ять у колег.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. На зловмисника чекає обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі на той же термін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.