Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське духовенство

Середа, 21 грудня 2016, 13:15

В Україні офіційно визнали свідоцтва про вищу духовну освіту

львівське духовенство

Міносвіти вручило перші свідоцтва про державне визнання документів про вищу духовну освіту.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Зокрема, починаючи з вересня цього року міністерство ухвалило рішення щодо визнання 106 документів про вищу духовну освіту, 5 документів про присвоєння вчених звань, а також 9 дипломів про присудження наукових ступенів, виданих вищими духовними навчальними закладами.

"Я вважаю, що держава мала борг перед боголовською освітою, адже розібравшись у цьому питанні стає очевидним, що духовна освіта, якщо вона відповідає існуючим критеріям, цілком заслужено має визнаватися державою", – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

За її словами, зараз Україна – єдина країна, у якій здійснюється державне визнання не лише дипломів, виданих після прийняття рішення про визнання, а й раніше виданих дипломів духовних навчальних закладів.

Зазначимо, влітку 2014 року було ухвалено закон про вищу освіту, який передбачив можливість державного визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.