Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російські товари

antikor.com.ua

Четвер, 22 грудня 2016, 10:52

Україна продовжила ввізні мита на імпорт з Росії

російські товари

Уряд продовжив до 31 грудня 2017 року дію ставок ввізного мита щодо імпорту товарів з Росії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначимо, ввізне мито було запровадженого на початку цього року у відповідь на відповідні торговельні заборони та обмеження Росії щодо України.

"Рішення про продовження дії ставок ввізних мит на російські товари є частиною комплексної протидії економічній агресії РФ проти України. Крім того, Україна продовжує вимагати скасування неправомірних обмежувальних заходів у рамках Світової організації торгівлі", – зазначили у Мінекономрозвитку.

Ще з 1 січня 2016 діє перелік української продукції, під час ввезення якої Росія в односторонньому порядку стягує мита у розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄААС. Окрім того, країна припинила дію договору про зону вільної торгівлі у рамках СНД  щодо України.

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду від 30 грудня 2015 року з 2 січня 2016 року до всіх товарів походженням із Росії застосовуються пільгові ставки ввізного мита, при цьому вільна торгівля скасовується.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.