Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська облрада

Четвер, 22 грудня 2016, 17:35

У 2017 році утримання Львівської облради обійдеться у 11,5 мільйонів

Львівська облрада

А загальні витрати на управлінський апарат обласної ради у 2017 році становлять майже 31,5 млн грн.

Відповідне рішення прийняли депутати сьогодні на позачерговій сесії Львівської обласної ради.

У бюджеті Львівщини на 2017 рік депутати передбачили 11,5 млн грн на утримання обласної ради та її виконавчого апарату. "За" проголосували 48 депутатів.

Відтак, на оплату праці та на нарахування на неї скерували понад 7,8 млн грн та 1,7 млн грн відповідно, оплата  послуг (крім комунальних) протягом року обійдеться у 852 тис. грн, обладнання та інвентар – у 461 тис. грн, а оплата комунальних послуг та енергоносіїв – у 441 тис. грн.

На відрядження для працівників виконавчого апарату Львівської облради виділили 100 тис. грн, на заходи із реалізації державних (регіональних) програм, які не віднесені до заходів розвитку, – ще 20 тис. грн. А ще 9 тис. грн становлять інші видатки.

Як пояснив голова бюджетної комісії обласної ради Олег Домчак, збільшення фінансування на утримання облради та її виконавчого апарату спричинене зростанням мінімальної заробітної плати. 

Також, за словами Домчака, на утримання управління майном спільної власності Львівської облради наступного року потрібно ще 19,9 млн грн.

Відтак, загальні витрати на управлінський апарат обласної ради у 2017 році становлять майже 31,5 млн грн.

Зазначимо, цьогоріч загальні видатки на органи управління Львівської облради становили понад 19,1 млн грн.

Проти збільшення фінансування управлінських органів облради виступила фракція ВО "Свобода".

Сьогодні вона пропонувала віддати частину передбачених на управлінців коштів на соціальний захист населення, допомогу учасникам АТО та Героям небесної сотні, проте жодну з ініціатив львівські депутати не підтримали.

Нагадаємо, сьогодні Львівська обласна рада затвердила бюджет Львівщини на 2017 рік. Згідно з ним, найбільше коштів передбачили на медицину, дороги та освіту.

Також наступного року в області реалізовуватимуть 39 програм, на які виділили 740 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.