Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Приватбанк

Korrespondent.net

П'ятниця, 23 грудня 2016, 14:30

Держбюджет-2017 отримає 14 мільярдів від приватизації Приватбанку

Приватбанк

Націоналізація Приватбанку збільшить відрахування Нацбанку до держбюджету на 14 млрд грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, Нацбанк зможе виконати план відрахування прибутку до держбюджету-2017 у розмірі 45 млрд грн, незважаючи на її первісну оцінку в 35,5 млрд грн.

"Завдяки націоналізації Приватбанку ми зможемо розформувати резерви. Вони саме підуть на прибуток Нацбанку, і ми зможемо заплатити більше", – пояснила Валерія Гонтарєва.

За її словами, резерви були сформовані у розмірі 14 млрд грн, оскільки Приватбанк прострочив погашення 14 млрд грн з 19 млрд грн рефінансування.

Нагадаємо, 18 грудня уряд прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку: держава отримає 100% у капіталі Приватбанку, а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн.

Після цього банк на добу призупинив проведення операцій юридичних осіб, а сьогодні вранці у вівторок відновив їх лише частково, обмеживши доступ до коштів, що були на рахунках до 19 грудня.

Також Міністерство фінансів припускає об'єднання ПриватБанку з "Ощадбанком".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.