Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

підприємства Львівщини

Вівторок, 27 грудня 2016, 17:30

З 2017 року підприємці без прибутку сплачуватимуть єдиний соціальний внесок

підприємства Львівщини

Єдиний соціальний внесок для ФОП становить 704 гривні на місяць.

Про це повідормляє РБК-Україна.

Президент Петро Порошенко підписав законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, у якому визначено, що з 1 січня окремі категорії фізичних осіб підприємців, зокрема другої та третьої груп, мають платити єдиний соціальний внесок у 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Зазначимо, раніше підприємець сплачував 5% податок та єдиний соціальний внесок, маючи прибуток, та нічого не платив, якщо в підприємця не було доходу.

Як йдеться у законі, перша група підприємців має можливість сплачувати половину мінімального страхового внеску у розмірі 352 гривні на місяць та передбачається новий порядок формування тарифної сітки оплати праці. У бюджетній сфері мінімальний посадовий оклад буде встановлюватися урядом, а підприємства будуть самостійно визначати тарифні ставки в колективних договорах, однак мінімальна тарифна ставка не може бути нижче прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Державний бюджет України на 2017 рік 21 грудня. У держбюджеті передбачено підняття рівня мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року, а прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць передбачається встановити у розмірі з 1 січня 2017 року – 1,544 тис грн, з 1 травня – 1,624 тис грн, з 1 грудня – 1,7 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.