Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

зарплата

1news.zp.ua

Четвер, 29 грудня 2016, 14:55

Працедавців штрафуватимуть за звільнення працівників

зарплата

Місцева влада отримала дозвіл штрафувати за порушення трудового законодавства та безпідставне звільнення працівників.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як заявив сьогодні під час наради міністр соціальної політики Андрій Рева, уряд контролюватиме оплату праці у зв’язку зі встановленням з нового року нового розміру мінімальної заробітної плати – 3200 гривень.

"Мова йде про те, щоб не допустити скорочення персоналу на підприємствах та в установах і переведення людей на неповний робочий день, на півставки. Якщо хтось таке робитиме, понесе відповідальність", – наголосив Андрій Рева.

Він також додав, що в громадах обласних центрів з’явилися повноваження, згідно з якими вони мають право контролювати дотримання законодавства про працю та здійснювати перевірки підприємців, які використовують найману працю.

У випадку виявлення порушень – працедавців штрафуватимуть, а допуск працівника до роботи без оформлення загрожує штрафом у 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада ухвалила Державний бюджет України на 2017 рік. У держбюджеті передбачено підняття рівня мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року, а прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць передбачається встановити у розмірі з 1 січня 2017 року – 1,544 тис грн, з 1 травня – 1,624 тис грн, з 1 грудня – 1,7 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.