Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутки

Четвер, 5 січня 2017, 16:34

Вже з 12 січня вартість проїзду на Львівщині зросте щонайменше на 10%

маршрутки

З 12 січня вартість одного пасажирокілометра на міжміських автобусних маршрутах зросте на 10%. 

Про це повідомила прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Відтак, на міжміських автобусних маршрутах вартість одного пасажирокілометра зросте на 10% (при мінімальній вартості проїзду 5 грн).

На приміських внутрішньорайонних автобусних маршрутах впроваджуватиметься зональний тариф (при мінімальній вартості проїзду 5 грн).

Зростання вартості проїзду львівські перевізники пояснюють тим, що вже понад 2 роки тарифи не переглядались, а витрати на утримання автобусів значно зросли.

"За два роки, що минули після введення в дію тарифів на перевезення пасажирів автобусами у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні, суттєво зросли характеристики складових тарифу. Особливо щодо дизельного пального, запчастин і збільшення мінімальної заробітної плати вдвічі", – йдеться у повідомленні.

Також перевізники оприлюднили цифри, які показують ріст витрат у порівнянні з 2015 і 2016 роками.

Зазначимо, наприкінці грудня голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка анонсував зростання тарифів на проїзд на 30-40%.

Хоча нещодавно голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що у 2017 році без громадських обговорень не підвищуватимуть тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Також Синютка розповідав про наміри запровадити монетизацію пільгових перевезень на Львівщині уже в ІІ кварталі 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.