Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зарплата

dcz.gov.ua

Середа, 11 січня 2017, 11:52

Уряд контролюватиме виплату мінімальної зарплати

зарплата

Для реагування на скарги щодо непідняття мінімальної зарплати до 3200 грн створять міжвідомчі робочі групи.

Про це повідомила прес-служба уряду. 

Як заявив вчора віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, у кожній області повинна бути створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації із підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн та реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

"Аналогічні міжвідомчі робочі групи повинні бути створені на рівні кожної області. Робочу групу має очолити людина за посадою не нижче рівня заступника глави ОДА. Представники освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, територіальних підрозділів Пенсійного фонду, податкової, Державної служби праці мають бути туди обов’язково включені", – зазначив Павло Розенко.

За його словами, метою цих обласних робочих груп є миттєве реагування на будь-які скарги щодо керівників підприємств, які не виконують рішення уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Державний бюджет України на 2017 рік 21 грудня 2016 року. У держбюджеті передбачено підняття рівня мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року, а прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць передбачається встановити у розмірі з 1 січня 2017 року – 1,544 тис грн, з 1 травня – 1,624 тис грн, з 1 грудня – 1,7 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.