Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Музей мистецтва давньої української книги

new.astrawest.com.ua

Четвер, 12 січня 2017, 11:50

Мінкульт зобов'язав прозвітувати галарею мистецтв по зниклих стародруках

Музей мистецтва давньої української книги

Матеріали щодо проведення Звірення Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького має подати до 1 березня.

Про це повідомляє прес-служба Міністретства культури.

У Міністерстві культури вважають, що до завершення повного звірення фондів Відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького робити висновки про відсутність музейних предметів передчасно.

На сьогодні Львівською національною галереєю мистецтв імені Б. Г. Возницького повне звірення не завершено. 

Метою звірення наявності предметів з фондово-обліковою документацією музею є контроль за станом ведення основних облікових документів та встановлення відповідності фактичної наявності предметів, ідентифікуючих ознак та стану їх збереженості даним основних облікових документів.

Окрім того, Міністерством культури опрацьовується питання створення робочої групи для надання методичної допомоги в проведенні звірення в Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького.

У 2016 році було відновлено роботу Експертно-фондової комісії Міністерства культури України, яка є постійно діючим консультативно-дорадчим органом для надання  рекомендацій та пропозицій з питань обліку та зберігання музейних предметів і музейних колекцій Музейного фонду України.

За рішенням засідання Експертно-фондової комісії, Мінкультури було рекомендовано звернутися до музеїв та заповідників сфери управління відомства, які не надали матеріали щодо проведення звірення, в тому числі Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького, з проханням надати у трьохмісячний термін підсумкові матеріали Звірення для подальшого їх опрацювання.

Зазначену пропозицію Експертно-фондової комісії було враховано в роботі Мінкультури та направлено відповідні листи до зазначених закладів сфери управління відомства. Відповідно до звернення Міністерства культури (лист від 05.12.2016 № 4692/10-3/13-16) матеріали щодо проведення Звірення Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького має подати до 1 березня.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Тарас Возняк заявив, що із Музею мистецтва давньої української книги, що є відділом Львівської національної галереї мистецтв, зникли 95 стародруків і два манускрипти (рукописи). Джерело у ЛНГМ надало повний список реліквій.

Головний зберігач фондів Львівської національної галереї мистецтв Ігор Хомин розповів, що відділ кириличних стародруків музею нараховував понад 500 одиниць експонатів. Востаннє звіряли фонди більше 8 років тому.

За фактом зникнення 95 стородруків та 2 двох рукописів відкрито кримінальне провадження

Наразі у галереї мистецтв триває звірка існуючих фондів. Як запевнив Тарас Возняк, її результати обов'язково оголосять.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.