Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник у Гуті Пеняцькій

studiowschod.pl

Четвер, 12 січня 2017, 13:02

Польський меморіал на Бродівщині знищили вибухівкою, – поліція

пам'ятник у Гуті Пеняцькій

Експерти підтвердили, що пам'ятник загиблим полякам у селі Гута Пеняцька невідомі знищили за допомогою вибухівки.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

"Попередньо встановлено, що пам'ятник пошкоджений внаслідок вибуху невстановленого безоболонкового вибухового пристрою – про це свідчать сліди кіптяви на стелах та уламках пам'ятника. З місця події експерти-вибухотехніки вилучили речові докази, котрі підтверджують цю версію", – розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Микола Самарчук.

Нагадаємо, нещодавно невідомі осквернили пам'ятник вбитим полякам на місці винищеного польського села Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині. Залишки пам'ятника пофарбували у кольори українського прапора УПА, а також намалювали символи СС.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження. На вандалів чекає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років. Наразі тривають слідчі дії, проводяться експертизи.

Сам меморіал у селі Гута Пеняцька спорудили у 2005 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.