Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОДА

П'ятниця, 13 січня 2017, 11:08

Екс-посадовець Львівської ОДА через махінації привласнив 250 тисяч

Львівська ОДА

Колишній чиновник Львівської ОДА та директор фірми привласнили кошти, виділені на ремонт лікарні.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, чиновник та директор привласнили 246 тисяч гривень та планували отримати ще 553 тисяч гривень.

Зокрема, у 2011 році керівник одного з департаментів Львівської ОДА уклав угоду з комерційною фірмою на проведення робіт з розробки проектної документації, а також реконструкції будівлі під хірургічне відділення однієї з лікарень на Львівщині.

Однак чиновник та директор цієї фірми завищили вартість проектних робіт на 250 тисяч гривень. Наприкінці 2015 року ці кошти були перераховані на рахунки підприємства, а у лютому 2016, на цей час вже екс-чиновник, отримав готівку.

Також зловмисники намагались заволодіти держкоштами вже під час виконання робіт з реконструкції лікарні, завищуючи норми кошторисного прибутку та норми адміністративних витрат. Вартість таких робіт становить 553 тисяч гривень.

Наразі колишньому посадовцю Львівської ОДА та директору підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 (замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.