Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 13 січня 2017, 17:43

Найбільше землі на Львівщині орендують у Сокальському районі

земельна ділянка

Цього року власники паїв у області отримали 250,4 млн грн оплати за надання в оренду своїх земельних ділянок.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Зокрема, середній розмір орендної плати у області за 2016 рік становив 1132 грн/га, що на 28% більше ніж у 2015 році, а найбільші площі землі орендуються у Сокальському (39,3 тис га), Золочівському (24,1 тис га), Жидачівському (23,7 тис га) та Бродівському (21,8 тис га) районах.

Загалом аграрії Львівщини уклали з власниками земельнихділянок 189 121 договір оренди на землі загальною площею 271,8 тис га. Переважна кількість укладених угод оренди середньострокова на термін 8-10 років (67 182).

«За результатами моніторингу спостерігаємо збільшення кількості укладених угод та зростання орендної плати за останній рік. Статистика підтверджує зацікавлення учасників ринку оренди землі до прозорого та ефективного її використання на Львівщині. Землі залучаються до обробітку, також це сприяє детінізації земельних відносин, забезпечує додаткові  надходження до бюджету, формуванню європейської моделі відповідальності господарів та орендаторів землі», – заявив керівник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Зазначимо, минулого року зросла кількість укладених угод на 24 тисячі, додатково пайовиками передано в оренду агропідприємствам 24,8 тис га, відповідно збільшилась і загальна сума виплат пайовикам на 106,4 млн грн.

Також зросла кількість угод укладених на більше 7% від нормативної грошової оцінки землі (минулого року укладено 2138 таких угод, а у 2015 році – 1278 угод).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.