Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Урок в школі

сайт львівської школи №92

Середа, 18 січня 2017, 10:44

З 2018 року скоротять кількість обов'язкових предметів у старших школах

Урок в школі

Міносвіти запропонувало змінити навчальний план для учнів старших класів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Міністерство освіти розробило проект навчального плану для 10-11 класів. Зміни передбачає зміну підходів до формування переліку предметів в 10-11 класах і є першим кроком до формування справжньої профільної школи. Зміни мають стати чинними з 2018 року.

Зокрема, міністерство пропонує скоротити кількість обов'язкових предметів з 22 до 9 з метою визначення профільних предметів. Таким чином, старша школа повинна стати профільною.

Відтак, в залежності від власних ресурсів і можливостей, школи самостійно будуть обирати профіль. Якщо ж це велика школа, в якій навчається кілька паралелей, школа зможе мати класи з різними профілями навчання, а діти –вибирати необхідний їм профіль навчання.

Крім того, школи зможуть створювати власні "спецкурси" для поглиблення профільного навчання. 

Як зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, на сьогодні в начальних планах у інваріантній частині знаходиться 22 і більше предметів. Граничне навантаження на учня в школі – 33 години на тиждень. У середньому на вивчення одного предмету виділено 1,5 години.

«Ґрунтовно вивчити предмет, маючи менше одного уроку на тиждень, просто неможливо. Діти, що приходять у старшу школу, вже мають визначатися зі своїми подальшими пріоритетами, почати підготовку до вступу у вищий навчальний заклад. Відповідно, учні мають отримати можливість глибше вивчати ті предмети, які їм знадобляться для подальшого продовження навчання. Вивчення всіх предметів на однаково неглибокому рівні у старших класах є нераціональним», – наголосив Павло Хобзей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.