Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Яворівський полігон

Четвер, 19 січня 2017, 14:38

Україна витратить 34 мільйони для навчань з іноземними військовими

Яворівський полігон

Верховна Рада схвалила допуск іноземних військових до навчань 2017 року.

Сьогодні Верховна Рада рийняла законопроект "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях".

За це рішення проголосували 236 народних депутатів.

Відтак, передбачається схвалити допуск збройних сил США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" для участі в трьох багатонаціональних навчаннях.

Планується, що допуск буде дозволено на рік,а загальна чисельність учасників цих навчань складе до 13 тис. військовослужбовців: до 10 тис. військовослужбовців від ЗСУ і максимум по 1,5 тис. військових від США і НАТО, а також учасників програми "Партнерство заради миру".

Також, згідно закону, схвалений допуск іноземних військових підрозділів на 25 днів у червні-листопаді для участі в українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент-2017" у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Передбачається також схвалити допуск іноземних військових на 25 днів у липні-вересні для участі в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017".

Зазначимо, для забезпечення проведення цих навчань планується використати 34 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.