Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

цукор

rework.com.ua

П'ятниця, 20 січня 2017, 10:34

В Україні підняли ціни на цукор

цукор

Збільшення вартості має стимулювати вирощування цукрових буряків в Україні.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Зокрема, уряд 1 вересня 2017 року до 1 вересня 2018 року встановив граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок у обсязі 1640 тис. тонн та затвердив мінімальні ціни на цукор квоти "А" у розмірі 9172,57 грн/т.

Відтак, ціна на цукор збільшилася, порівняно з минулим роком на 1%, та на цукрові буряки – 633,10 грн/т (на 2,6% більше). 

Як зазначили у Міністерстві аграрної політики, головною метою встановлення таких цін є створення умов для забезпечення економічних стимулів вирощування цукрових буряків. У разі, якщо така ціна буде нижча за собівартість, буде спостерігатися скорочення виробництва цукрового буряку, і, як наслідок – скорочення виробництва цукру і створення дефіциту.

"Розрахунки проведено з урахуванням зростання рівнів цін на матеріально-технічні засоби, паливно-мастильні матеріали, технологічні цілі, заготівельних, транспортних витрат, витрат на оплату праці тощо", – додали у міністерстві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.