Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

korrespondent.net

П'ятниця, 20 січня 2017, 12:39

Банк Народний капітал визнали банкрутом

банк

Нацбанк відніс ПАТ "Банк Народний капітал" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 19 січня Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ "Банк Народний капітал" до категорії неплатоспроможних. 

Ще у липні 2016 року банк віднесли до категорії проблемних через непрозору структуру власності. Однак "Банк Народний капітал" так і не привів свою діяльність у відповідність до вимог закону.

Станом на сьогодні понад 85% акцій банку належить особам, жодна з яких не є власником істотної участі в банку. Єдиним власником є Валерій Макаренко (14,24%), який набув таку істотну участь з порушенням закону без погодження Нацбанку, через що був позбавлений права голосу.

За інформацією Національного банку, 16 січня 2017 року з ініціативи власників банк вирішили ліквідувати, проте Нацбанк може надати на це згоду лише за відсутності ознак, за якими банк може бути віднесений до категорії проблемних або неплатоспроможних. При цьому "Банк Народний капітал" на момент подання документів вже був віднесений до категорії проблемних.

Кошти 99% вкладників банку будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 11 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.