Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Roshen у Львові

П'ятниця, 20 січня 2017, 13:10

Roshen закриє свою фабрику у Росії

Roshen у Львові

Корпорація Roshen вирішила зупинити діяльність Липецької кондитерської фабрики, що у Росії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомили сьогодні представники компанії, корпорація Roshen з економічних і політичних причин зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. 

"Повна зупинка виробництва та консервація виробничих та інфраструктурних об'єктів запланована на квітень 2017 року", – наголошують у Roshen.

Арешт майна Липецької фабрики, накладений Росією, зробив продаж фабрики неможливою.

"Починаючи з 2013 року, виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося втричі. Причиною цього стало і різке зниження асортименту після заборони у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики у російських та українських ЗМІ, і тиск органів влади в окремих регіонах на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення", – повідомляють у компанії.

За даними корпорації, у зв'язку зі спадом виробництва на цій кондфабриці постійно відбувалося масове скорочення штату.

Нагадаємо, Roshen є одним з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, до складу якої входить Київська, Маріупольська, Кременчуцька і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод, а також Липецька кондитерська фабрика "Рошен", Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen, найнявши для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгрупу "Інвестиційний капітал України". Однак через відсутність покупців у січні 2016 року був підписаний договір, за яким Порошенко передав свою частку в корпорації до незалежного трасту. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.