Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 20 січня 2017, 15:06

Польща вчитиме Львів сортувати сміття

львівське сміття

Делегація польських міс-партнерів обговорила стратегію поводження з ТПВ у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з представниками польських міс-партнерів та обговорили стратегію поводження з твердими побутовими відходами.

Зокрема, польська делегація наголосила, що першочерговим кроком вирішення ситуації зі сміттям є створення стратегії, системи поводження з ним, зокрема – його сортування та механіко-екологічної переробки в альтернативні джерела енергії.

Водночас, за їх словами, важливо залучити до цього процесу бізнесові та економічні структури.

Нагадаємо, вчора 38 депутатів міськради проголосували за створення у кожному районі Львова майданчиків, які функціонуватимуть як станції перевантаження відходів.

Окрім цього, для придбання брикетувальних комплексів та виготовлення землевпорядної документації "Львівспецкомунтрансу" виділять 97 млн грн з бюджету Львова.

Також міський голова Львова Андрій Садовий анонсував сміттєвий звіт, який повинен відбутися вже на наступному пленарному засіданні міськради.

А раніше через критичну ситуацію із вивезенням сміття у місті Львівська мерія також вирішила звернутися до обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз сміття на області та українські сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.