Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 20 січня 2017, 16:37

У Львові запустили Портал відкритих даних

Львівська міськрада

Львів першим в Україні презентує он-лайн платформу, що містить інформацію від різних підрозділів мерії, а також установ, що працюють на території міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, інформацію на сайті публікують у форматі прикріплених файлів, які можна попередньо переглянути, завантажити або ж використати без завантаження в уже готових продуктах (аплікаціях, на інших порталах тощо).

Очікується, що основною цільовою аудиторією порталу будуть громадські активісти, журналісти, розробники програмного забезпечення, а також усі зацікавлені у діяльності органів місцевого самоврядування.

Наразі у Порталі відкритих даних розміщено 47 різних наборів даних. Однак інформацію постійно доповнюватимуть та оновлюватимуть.

"За допомогою цього порталу ви отримуєте дані, на основі яких можете будувати будь-які звіти та порівняння. Такий підхід унеможливлює маніпуляції різними цифрами. Ми показуємо абсолютно живу систему, яка вже працює", – підкреслив директор ЛКП "Міський центр інформаційний технологій" та радник міського голови з питань впровадження ІТ Андрій Вишневський.

Портал можна преглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.