Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:19

Цьогоріч лікарні Львова можуть отримати 15 мільйонів на нове обладнання та медикаменти

швидка допомога

Сьогодні Львівська міськрада затвердила Програму запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2017-2020 роки.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Програма запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань розрахована на 2017-2020 роки.

Вона передбачає як і профілактику інфарктів, інсультів, так і закупівлю медикаментів та нового обладнання у львівські стаціонари.

Зокрема, це матеріали для проведення коронарографії, яка дозволяє унеможливити летальні випадки, а також спіралі для лікування розірваних судин при інсультах.

Відтак, згідно з програмою, на 2017 рік з міського бюджету повинні виділити 5 млн грн на придбання медикаментів та розхідних матеріалів, ще 10 млн грн – на купівлю обладнання.

"Загалом на чотири роки ми просимо затвердити 30 млн грн на придбання медикаментів і 50 млн грн – на сучасне обладнання для стаціонарів, де надається невідкладна допомога хворим на інсульт, інфаркт міокарда", – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

За його словами, сучасна медична субвенція не забезпечує якісного лікування серйозних захворювань серцево-судинної системи.

"Програма передбачає закупівлю дороговартісних медикаментів і обладнання, яке необхідне в стаціонарах при роботі з пацієнтами, що страждають на серцево-судинні захворювання. Мова йде про ехокардіографи, системи цілодобового моніторингу стану пацієнта, дифібрелятори, які потрібні в реанімаціях. Також у наступні роки плануємо придбати сучасні кардіографічні установки, які працюватимуть цілодобово у стаціонарах", –пояснив Володимир Зуб.

За виділення коштів на Програму запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2017-2020 роки мають проголосувати ще депутати міськради на наступному пленарному засіданні, що відбудеться вже у четвер, 26 січня.

Як писали раніше Варіанти, незважаючи на те, що держава на медичні послуги кожному львів'янину виділяє 1200 гривень в рік, насправді на його лікування залишається лише 48 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.