Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Понеділок, 23 січня 2017, 17:41

На Львівщині спіймали трьох терористів

львівська поліція

Злочинці планували підірвати залізницю та захопити владу у містах і селах області.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох мешканців Львова та області, які готували теракт у місті.

Як наголосили у прокуратурі, вони планували здійснити кілька вибухів на залізничній колії в межах Львова та Львівщини. Для цього впродовж червня-серпня минулого року зловмисники придбали електродетонатори і запали для виготовлення вибухівки та зберігали їх у себе в дома, а деталі планування терактів обговорювали під час спільних зустрічей у Львові.

Злочинців було викрито ще на стадії готування теракту, а один з них під час затримання поранив правоохоронця.

Крім того, під час обшуків уних виявили та вилучили арсенал вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки, зокрема: гранатомети РПГ-7 з гранатами до нього та РПГ-26, автомат Калашникова та набої у понад 1000 штук, 8 одиниць переробленої вогнепальної зброї, 2 кг вибухової речовини гексоген, 1 кг вибухової речовини тротил, речовини для виготовлення в побутових умовах 5 кг вибухової речовини, еклектродетонатори, запали, тощо.

Кінцевою метою терористів мало стати захоплення державної влади у районах області, що розташовані у гірській та лісистій місцевості, також вони планували створити бази для переховування та перевірки нових співучасників.

Наразі триває розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.