Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські медики

Середа, 25 січня 2017, 10:51

У 2016 році лікарні Львівщини відремонтували за 90 мільйонів

львівські медики

Загалом ремонт здійснили у 67 медичних закладах.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, у області медичну допомогу населенню надають 1249 закладів охорони здоров’я, із них 115 – стаціонарну та 229 – амбулаторно-поліклінічну.

Загалом у минулому році їх ремонт обійшовся у 92 млн грн із різних джерел, а на обласні програми в галузі медицини було використано – 135 млн грн.

За ці кошти відремонтували 67 лікарень: 46 ФАПів та 21 амбулаторію. Найбільше з них відновили у Городоцькому, Сокальському, Бродівському, Мостиському та Яворівському районах.

Також у області відремонтували 14 ФАПів, 6 амбулаторій, перевели на альтернативні види палива 9 котелень, придбали медичне обладнання для Львівської обласної клінічної лікарні та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

За кошти місцевих бюджетів відремонтували 68 ФАПів, 18 амбулаторій та 46 відділень у центральних районних та міських лікарнях області.

Як додала Ірина Микичак, серед пріоритетів на 2107 рік: легалізація платних послуг, залучення інвестицій, створення госпітальних округів і мережі хоспісних відділень, запровадження електронної картки пацієнта.

Нагадаємо, як анонсував нещодавно, перебуваючи з візитом у Львові, заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, Львівщина буде першою областю, де у рамках реформи медичної галузі, впровадять госпітальні округи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.