Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Укрзалізниця

Середа, 25 січня 2017, 15:28

З квітня може подорожчати вартість проїзду залізницею

Укрзалізниця

Мінінфраструктури пропонує підвищити залізничні тарифи на перевезення пасажирів і багажу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як йдеться в проекті наказу "Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні", Міністерство інфраструктури пропонує поетапно підвищувати тарифи на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом.

Зокрема, з 1 квітня вартість проїзду подорожчає на 10%, а також з 1 жовтня на 10% в усіх категоріях потягів і вагонів, крім вагонів першого класу поїздів Інтерсіті+.

"В умовах прогнозу на 2017 рік без індексації тарифів для приведення пасажирських перевезень до рівня беззбитковості тарифи на перевезення необхідно було б підвищити в три рази", – йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Як зазначили у міністерстві, лише за підсумками 2016 року обсяг перевезень багажу і вантажобагажу очікується на рівні 12,4 млн тонно-км, за здійснення таких перевезень отримано 10,1 млн грн доходів. При цьому витрати становили 54,7 млн грн. Отримані доходи покривають витрати на 18,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.