Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 26 січня 2017, 17:12

Садовий просить у Польщі забрати львівське сміття

львівське сміття

Андрій Садовий звернувся до польського міста Люблін з проханням забрати сміття зі Львова.

Про це повідомляє газета Wyborcza.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мера Любліна з проханням забрати сміття, щоб запобігти екологічній катастрофі в Східній Європі.

Своє прохання Садовий аргументував тим, що влада міста не має де зберігати відходи, а їхнє накопичення може призвести до виникнення епідемії захворювання у місті.

"Все більше і більше інших міст України відмовляються приймати відходи зі Львова. Ця ситуація дуже тривожна, бо накопичення великої кількості твердих відходів в місті може призвести до епідемії інфекційних захворювань і призводить до забруднення стічних вод", – йдеться у зверненні Садового.

Як пояснили у мерії Любліна, влада міста не має право самостійно приймати рішення про прийом львівського сміття без згоди Головної інспекції з охорони навколишнього середовища, однак вивезення сміття зі Львова в Польщу не входить у компетенцію цієї установи, особливо без згоди GIOS і Міністерства екології України.

Наразі Польща не отримувала жодних офіційних запитів від українського міністерства.

Нагадаємо, вчора на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій львів'ян запевнили, що сміття з міста готові приймати Дрогобич, Миколаїв, Самбір і Борислав, однак у Львівській міськраді заявили, що мова йде лише про одноразовий вивіз сміття зі Львова, а після цього місто повинне вирішувати пролблему із сміттям самотужки.

Наразі у міськраді не знають, куди вивозитимуть відходи, коли сміттєві майданчики у Львові знову будуть переповнені.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.