Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

rbc.ua

П'ятниця, 27 січня 2017, 12:09

Нацбанк залишив облікову ставку на рівні 14% річних

Нацбанк

Національний банк України вирішив залишити облікову ставку у 14% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, правління Національного банку України ухвалило рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 14% річних. Це пов’язано з необхідністю нівелювати інфляційні ризики для досягнення цілей з інфляції у 2017-2018 роках.

Як зазначили у Нацбанку, споживча інфляція стрімко уповільнилася у 2016 році до 12,4% (з 43,3% у 2015 році), що відповідало прогнозам Національного банку.

"Швидке сповільнення інфляції у 2016 році відбулося насамперед під впливом поміркованої монетарної та фіскальної політики. Посилення ролі облікової ставки та її виважене зниження протягом року, а також зусилля уряду з утримання бюджетного дефіциту в цільових межах привели до суттєвого поліпшення інфляційних очікувань протягом перших трьох кварталів року", –зазначили у Нацбанку.

Наразі Національний банк переглянув прогноз інфляції на 2017 рік з 8% до 9,1%. Насамперед – через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн з початку року. Прогноз інфляції на 2018 рік залишається без змін на рівні 6%.

"З огляду на підвищення концентрації інфляційних та курсових ризиків останнім часом, правління Національного банку прийняло рішення про збереження облікової ставки на рівні 14%", – додали у Нацбанку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.