Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Оперний театр

Четвер, 2 лютого 2017, 14:30

Спадкоємцем Едера хочуть стати майже 50 кандидатів

Оперний театр

На посаду генерального директора Львівського національного академічного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької претендує близько півсотні осіб.

Про це повідомляє газета "Високий замок" у номері за 2-8 лютого 2017 року.

Так, свої кандидатури подали троє працівників театру: художній керівник, народний артист України Василь Вовкун, перший заступник гендиретора Опери Юрій Грех,  провідний соліст балету, народний артист України Юрій Петрик.

Серед претендентів також є диригент Мюнхенської Баварської опери Оксана Линів.

Як зазначає "Високий замок", у Львівській опері вже відбулися збори, на яких висунули три свої кандидатури до конкурсної комісії з обрання гендиректора: два професори Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Іван Юзюк та оперна співачка Людмила Божко, оперний співак, народний артист України, соліст Київської опери Сергій Магера.

Нагадаємо, на початку січня Міністерство культури оголосило конкурс на посаду генерального директора – художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Від 1998 року директором Львівської опери є Тадей Едер, який також був депутатом Львівської міської ради.

Торік Верховна Рада встановила конкурсну процедуру призначення керівників державних та комунальних закладів культури, що призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

Зараз також триває конкурс на посаду генерального директора Львівської обласної філармонії. Однак наразі немає бажаючих взяти участь в конкурсі.

Про це сьогодні повідомив генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.