Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

опалювальний сезон

firtka.if.ua

П'ятниця, 3 лютого 2017, 17:21

В Україні немає заборгованості за комунальні послуги, – Рева

опалювальний сезон

За словами міністра соцполітики субсидію отримують більше 7 млн українців.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, рівень оплати населенням за надані комунальні послуги з централізованого опалення гарячого водопостачання за 2016 рік становить 93%, що відповідає рівню оплати у 2014-2015 рр.

"Незначна заборгованість населення обумовлена помилково нарахованими тепловиками у жовтні та листопаді платіжками. Тому люди чекали на перерахунок і не оплатили своєчасно. Загалом, станом на сьогодні 7,4 млн українських домогосподарств отримують від уряду компенсацію на оплату комунальних послуг, що дозволяє своєчасно розраховуватися за спожите тепло, електроенергію і воду", – наголосив Андрій Рева.

За його словами, обов’язок постачальників комунальних послуг – відображати розмір субсидії чи переплату в рахунках.

"Якщо сім’я використала зекономлену у попередньому місяці субсидію у рахунок наступного комунального платежу, тобто скористалася так званою "переплатою" і не сплатила рахунок за опалення, водопостачання чи електроенергію, це не може трактуватися постачальниками послуг як заборгованість з оплати комунальних послуг і не є підставою для скасування допомоги", – додав міністр.

Нагадаємо, у 2016 році заборгованість населення Львівщини за газопостачання становила 541,1 млн грн, а опалення – 168,6 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.