Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

Понеділок, 6 лютого 2017, 16:31

На Турківщині комунальне підприємство розікрало 160 кубометрів деревини

вирубка дерев

Посадовці комунального підприємства ще у 2015 році незаконно продали деревини на 160 000 гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили під час перевірки правоохоронці, у 2015 році на лісових угіддях у Турківському районі, площа яких становить 1,3 га, проводили рубку головного користування. 

Розробку лісосік здійснювало одне із місцевих ТзОВ у межах укладеного договору підряду на проведення лісозаготівельних робіт. Це ж товариство перерахувало підприємству кошти та отримало половину зі зрізаної деревини.

Другу частину деревини посадовці віддали приватному підприємцю, який жодних коштів у касу підприємства не проплатив. При цьому фінансові документи виписувались під виглядом реалізації лісу товариству з обмеженою відповідальністю, з яким був укладений договір підряду.

Правоохоронці встановили відсутність проплати за 160 кубометрів деревини, внаслідок чого комунальному підприємству були заподіяні матеріальні збитки на суму понад 160 000 гривень.

Лісничому лісництва, ліснику обходу та помічнику лісничого повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.  

На зловмисників чекає покарання у вигляді обмеження волі терміном від 3 до 5 років або позбавлення  волі терміном від 3 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.