Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Галсільліс

Середа, 8 лютого 2017, 15:40

Львівська облрада профінансує Галсільліс

Галсільліс

Для допомоги неприбутковому Старосамбірському ДЛГП «Галсільліс» облрада виділить кошти з бюджету Львівщини-2017.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Як йшлося вчора під час звіту про діяльність Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс» у 2016 році, із 18 підприємств ЛГП «Галсільліс» найгірші показники – у Старосамбірського.

«Середня заробітна плата на підприємстві – 2 300 грн, а рентабельність Старосамбірського «Галсільлісу» – 1, 2 %. Обласна рада розглядає можливість допомоги підприємству із дозволом на лісовпорядкування. Для цього з обласного бюджету буде виділено кошти», – заявив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Як додав голова екологічної комісії облради Андрій Білоус, у вересні 2016 року обласна рада ухвалила рішення «Про впорядкування діяльності лісогосподарських підприємств Львівської області». У рішенні детально регламентовано роботу лісових господарств, однак не всі лісгоспи його дотримуються.

Зокрема, йдеться про прозорий механізм лісовпорядкування, вирішення питання нелегальних пилорам, організацію роботи самих лісгоспів.

Зазначимо, Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс» є найбільшим на Львівщині за площею лісгоспом – 23 тис 134 га. Тут працюють 82 людей. Разом із тим, тільки кредиторська заборгованість підприємства сьогодні сягає 5,5 млн грн, а  554 тис грн – штрафи через протерміновані платежі. «Чистий» прибуток підприємства у 2016 році становив 108 тис грн.

Нагадаємо, 31 січня на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за створення комісії з конкурсного відбору генерального директора обласного комунального спеціалізованого підприємства "Галсільліс".

Ще з 12 січня 2017 року в.о. генерального директора ЛГП «Галсільліс» призначили Володимира Мельника. Попередній очільник підприємства Петро Пешко у вересні 2016 року написав заяву на звільнення, однак з того часу до січня він залишався в.о. директора підприємства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.