Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валентин Наливайченко

Прес-реліз,   Середа, 8 лютого 2017, 19:05

Рух "Справедливість" Валентина Наливайченка передав черговий санітарний модуль на передову

Валентин Наливайченко

Це сьомий модуль, який лідер Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко відвіз українським захисникам. Цього разу санітарний модуль слугуватиме воїнам 30 Окремої механізованої бригади, яка базується у Волновасі.

Про це Наливайченко написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Душові кабінки, санвузол, пральні машини, – усе, що необхідно воякам для несення служби в нормальних санітарно-гігієнічних умовах відтепер мають солдати 30 ОМБр. Відмінність саме цього модулю в тому, що тут облаштували куточок, де лікар матиме змогу провести медичний огляд та надати першу допомогу. Адже саме тут базується і штаб Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, які активізували свої роботу та розширили штат одразу після перших обстрілів Авдіївки.

"Ми знову привезли на передову МОДУЛЬ ЖИТТЯ. Він, як і попередні шість, врятує не одного героя, надасть захист і відпочинок нашим славним бійцям. Робимо це з відкритим серцем і турботою про наше військо, яке й досі потребує належного забезпечення!" – зауважив Наливайченко, коментуючи свою поїздку в зону АТО.

Якби українська влада дбала про своїх людей і військо, такі модулі були б виготовлені на українських підприємствах у необхідних кількостях і розташовані по всій передовій, зазначив політик. "А інша частина чекала б на мирних людей, які змушені залишити своє житло під градами, мінами і кулями. Хай наш модуль стане надійним захистком для українських героїв!" – написав він.

Також Валентин Наливайченко вважає, що спочатку потрібно втілити в життя план підготовки до вступу в НАТО, а потім проводити референдум.

"Держава повинна робити замовлення оборонним підприємствам, як це відбувається в країнах НАТО. Виділяється фінансування, робиться оборонне замовлення, який приймають ті медики і військовослужбовці, позиції яких потрібно посилювати", – підкреслив він

За словами екс-керівника СБУ, все це має відбуватися під пильним контролем громадськості, волонтерів, журналістів. Має бути адресне та прозоре фінансування.

"Якщо порівняти, скільки зараз Україна витрачає на одного військовослужбовця в порівнянні з європейськими стандартами, то різниця буде більш ніж в сто разів. Це не нормально. Європейський підхід - це турбота про кожному конкретному бійця, а не про мільярди міністерства оборони", – підкреслив Наливайченко.

Нагадаємо, що всі шість модулів, які передав на передову Рух "Справедливість", виготовлені на одному з заводів міста Дніпро. Однак жодного держзамовлення за майже три роки проведення АТО на сході України підприємство так і не отримало.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.