Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ukrainci.org

Вівторок, 14 серпня 2012, 11:55

Процедура реєстрації місця проживання та оформлення паспортів громадян в Україні спрощена

Із 1 серпня підрозділи Державної міграційної служби України розпочали роботу з видачі паспортів громадян України та реєстрації місця проживання фізичних осіб за спрощеною процедурою.

 

Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

Відтепер реєстрація та зняття з реєстрації здійснюються в одному місці та у день звернення особи до органу реєстрації.

«Таким чином, людині відтепер не потрібно їхати, наприклад, до Львова, для зняття з реєстрації, якщо вона має намір зареєструватися у Києві – достатньо звернутися у територіальний підрозділ ДМС України за новим місцем проживання», – пояснюється у повідомленні.

Також реєстрація місця проживання не прив’язана до постановки на облік військовозобов’язаних та призовників.

Значно розширене коло підстав для зняття з реєстрації. Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації є можливим також у разі припинення підстав на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства.

«Окрім того, наказом МВС України №320 (набрав чинності 27.07.2012) затверджено нові правила оформлення і видачі паспорта громадянина України. Зокрема, змінено процедуру видачі паспорта – відтепер документи для оформлення паспорта громадянина України подаються безпосередньо до територіальних підрозділів ДМС, а не до житлових контор, як було раніше. Ця норма має прискорити процес оформлення паспортів громадян України», – зазначено у повідомленні.

Наказом унормоване питання  реалізації права особи на транскрибований запис імені відповідно до її національної традиції, чого не було раніше. Тобто, в українському паспорті російське ім’я «Николай» може бути, за бажанням громадянина, відтворено українською мовою як «Ніколай».

Важливу інформацію з питань громадянства та реєстрації можна знайти тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.