Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Вівторок, 14 серпня 2012, 14:19

Цьогорічний «КіноЛев» пройде під патронатом Сергія Параджанова

З 22 по 26 серпня у Львові відбудеться 7-й Міжнародний фестиваль незалежно кіно «КіноЛев». Патроном цьогорічного фестивалю є відомий вірменський та український кінорежисер Сергій Параджанов.

У межах фестивалю глядачам покажуть найкращі його фільми, а також фільм Левона Григоряна про самого Параджанова. На честь легендарного режисера, окрім традиційної вулиці патронів поряд із Музеєм, буде також названий один із провулків вул. Вірменської.

Окрім цього, серед основних подій «КіноЛева» – приїзд Оскарівської номінантки Агнєшки Голланд, яка представить свій фільм «У темряві». Відома польська режисера перебуватиме у Львові всього один день – 26 серпня.

Щодо головної програми фестивалю, то цього року будуть показані 20 фільмів. Між показами відбуватимуся також дискусії за участі кінокритиків, журналістів, художників.

Серед інших проектів фестивалю – Молоде грузинське кіно, підбірка фільмів «Рок у кіно», День українського кіно, який відбудеться 24 серпня. Вперше відбудеться також проект «КіноЛевчик» – покази фільмів для дітей. Щовечора у БернарденГардені проходитимуть концерти львівських музичних гуртів.

Нагадаємо, фестиваль незалежного кіно «КіноЛев» проходить щороку, починаючи з 2006 у третій декаді серпня у Львові (в межах святкування Дня Незалежності України). Організатором фестивалю є львівський Музей Ідей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.