Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

освітлення доріг

bc-rada.gov.ua

Понеділок, 13 лютого 2017, 16:13

На дорогах Львівщини встановили світильники

освітлення доріг

У 2016 році на дорогах області було встановлено 50 LED-світильників на світлодіодах.

Про це повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Як зазначили у Службі автомобільних доріг, світлодіодні лампи дозволяють економити до 30% електроенергії, а також на більше, ніж 60% в порівнянні зі звичайними лампами, мають кращу інтенсивність та світловіддачу.

Таке освітлення не засліплює водіїв та має автоматичну систему увімкнення. Датчики спрацьовують при сутінках та в тумані.

Наразі сучасні LED-ліхтарі змонтували і підключили на 32-ох кілометрах міжнародної гілки дороги Київ-Чоп, яка проходить у Львівській області, а придбали їх за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Вартість контракту до 2021 року становить 65,5 мільйонів євро.

«Застосовані сучасні LED-світильники, які є енергоощадні, які мають дуже довгий термін служби гарантійної і забезпечують якісне освітлення самої дороги. Звичайно, ми будемо працювати над тим, щоб продовжувати таке освітлення по всіх дорогах усіх районних центрів області», – зазначив начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Руслан Кандибор.

За його словами, у області також ставлять освітлення і через нерегульовані пішохідні переходи вздовж трас. Сьогодні підсвіченими вже є 50 таких переходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.