Зміст статті

13 лютого 2017олександр ковальчук

Велика прогулянка

Візит Андрія Парубія та Олександра Ганущина на чарівну Дрогобиччину.

Два брати галицької політики єднають Київ та Львів у самісінькому центрі Дрогобича.

Минулого візиту до Львова голова Верховної Ради України Андрій Парубій зламав пальця на нозі. Винен у цьому, звичайно, що міський голова міста Андрій Садовий, але з Парубієм завжди щось не так.

Колишній голова Львівської ОДА Петро Олійник, упокой, Господи, його душу, довго б сміявся, якби дізнався яких державницьких висот сягнув у своєму злеті Парубій, який за його часів ходив навколо незграбним журавлем.

Ще б більше він, певне, сміявся, коли б довідався ім'я та прізвище теперішнього голови Львівської обласної ради – Олександра Ганущина (побігая Дубневичів).

Обоє вони, Парубій та Ганущин, то якийсь екстаз львівської політики, її солодка парочка, яка трохи відстала від теперішнього життя, бо усі вони – персонажі ери німого кіно. А якщо не німого, то – Піткіна чи Гайдая.

Вони – галицькі Пат та Паташон, Бурвіль та де Фюнес львівської політики.

І тому Варіанти можуть лише мовчки, у блаженному замилуванні, стежити за їх візитом до військової частини А 1108 у Дрогобичі.

Спостерігати за бойовим кроком їхніх виступів.

Позирати на їхні побожні суперечки та божественне народження.

Зорити за співучастю у бойовому нагородженні.

Навіть на їхню ходу можна дивитися вічно.

Навіть коли Парубій мовчить на фотографії, то у його вуста можна вкласти багато чого смішного та грішного, і аж ніяк не помилитися.

А Ганущин, у ці щасливі миті на природі, завжди знайде момент для фірмової принишклості, боязкості, остраху злякати прихід чогось неповторного. Чим він так зачарувався за написом "Пісок", можливо, написом "Порох"?

Перед поступом Парубія та Ганущина розступається море, опускають гори та вирівнюються дороги. Тому зовсім закономірно, що саме тло їхньої візитації: сама природа (її пейзажі, а також житловий та інший фонд) підігрує їхній смішній величі власними барвами.

Як, наприклад, чайна "Акація", що у народі зветься чіпком, а також наступний пейзаж зі солдатом та телефоном.

І навіть символи 15 реактивного артилерійського полку бавляться з еклектикою Парубія та Ганущина своїм драконом та своєю Богородицею.

І є у цьому глибокий біблійний сенс та обіцянка світлого майбутнього.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.