Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

Середа, 15 лютого 2017, 13:19

У квітні газ може подорожчати на 40%

Львівгаз

З 1 квітня цього року ціни на природний газ для населення можуть зрости на 40%.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, зростання цін можливе, якщо не буде продовжено покладених на "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань із продажу газу для населення на пільгових умовах.

"Якщо не буде продовжено державне регулювання цін для потреб населення, так звані спеціальні зобов'язання, то, виходячи з поточних цін на газ на європейських ринках, курсу гривні та інших факторів, можна очікувати, що ціни на газ для потреб населення зростуть на 40%", – наголосив Юрій Вітренко.

За його словами, з 1 квітня 2017 року Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду лібералізацію ціноутворення на газ для потреб населення, а для продовження спецзобов'язань потрібно отримати їх схвалення.

"Якщо держрегулювання продовжать, з чим ще повинен погодитися МВФ, оскільки в меморандумі уряд обіцяв фонду, що спеціальні обов'язки вводилися тільки до 1 квітня, то тоді підвищення цін, можливо, вдасться відкласти до жовтня", – додав Юрій Вітренко.

Зазначимо, у 2016 році уряд продовжив дію постанови про спеціальні зобов'язання НАК "Нафтогаз України" з продажу газу для населення та теплокомуненерго на пільгових умовах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.